Ponny bus

Vädret var bra och jag skulle hämta min kära ponny i hagen. Longering stod på scheemat.
 
Väl framme vid gräsbanan börjar jag med att longera han i skritt, men när jag fått fram honom i traven tar han två travsteg och sen tvärnitar han för att äta gräs.. -_- Blir irriterad, börjar om och försöker få fram han i trav igen och han tvärnitar ännu en gång och sedan vänder han sig med rumpan mot mig för att sparkas..
Kämpade knappt idag, det är verkligen ingen ide att försöka när han är sån.
 
När jag fick han så stegrade han direkt när man försökte longera honon. Sen fick jag hjälp av hans förra ryttare och efter det ar han som en lite ängel när jag longerade och lyssnade alltid. Tyvärr har han blivit riktigt jobbig dom två senaste gångerna jag försökt longera och med det menar jag att han sparkar mig hela tiden och ibland bara sticker. Vid dom tillfällerna handlar det inte om att "Kämpa och aldrig ge upp" för även fast jag inte är så liten så kan det endå bli väldigt farligt och det förstår ni nog själva.
 
Men det är inte slut än. Jag hade precis ställt in Valle i hagen när några barn kom och sa att dom skulle rida Kasper. Ni som läst blogen länge vet nog att Valle är otroligt sällskapsjuk och att han aldrig kan stå själv i hagen en sekund. Så när dom leder ut Kasper ur hagen får Valle ett ryck för att han står ensam kvar och bara springer rätt på stackars Kasper. Såklart blir Kasper rädd och springer iväg och sparkar back ut med benen så att han sparkar till en hink som flyger rätt upp i luften. Kan ju ta och berätta att mamman som höll i Kasper under hela händelsen bär även på ett litet barn i andra armen som börjar gråta efteråt. Allt detta pågrund av min häst, skämdes ju lite efteråt.
 
 
 
Kära ponny, om du läser detta, varför måste du vara så jäkla jobbig??♥
 
 
 
Bilder tagna av mig och Elvira Karlsson
 
2
Jennifer

Vad kul :D

Svar: Hahah njaa inte riktigt xD
Selma Åhlström

My

Vad jobbigt att han blivit sådär :( Han måste få mer respekt för dig för han kör nog litegrann med dig tyvärr. Förstår att det blir farligt så ta inte striden när han håller på och sparkar. Gör det istället hela tiden i vardagliga arbetet. Ett väldigt bra tips är att backa honom lite nu och då från marken. In och ut från hagen till exempel. Ibland bara ett steg och ibland flera :)

Svar: Ja tyvärr blir det ibland han som är ledaren mot mig fast det ska vara tvärt om :( Men tack för tipset, ska testa! :)
Selma Åhlström