Mobilerna tar över

 
 
Igår hade jag en mobilfri dag, stängde av alla notiser och satte mobilen på stör ej. Känndes skönt, kunde ta d riktigt lugnt utan att behöva stressa för att hålla dagarna på snapchat, kommentera kompisens senaste bild och så vidare. Jag har tröttnat väldigt mycket på dethär med sociala medier det senaste. Saknar den gamla goa tiden, typ 2010-2011. Dom åren hade jag en liten lila HTC. Hade kik o inget annat. Skaffade instagram runt 2012 tror jag. Men det fanns inte så mkt annat då. Snapchat var inte alls stort då, ingen som jag kände hade det. Knappt ngn som hade insta heller.
 
Då kunde man åka utomlands och lämna mobilen hemma. Man satt inte med telefonen 24/7, kan säga att jag saknar det något enormt. Mina yngsta kusiner på 6 och 7 år fick lixom Ipads vid 4 & 5 års ålder typ. Idag är det enda dom gör. Sitter framför tvn eller spelar på sina Ipads.
 
Ärligt tror jag att detta är anledningen till många ungdommar är deprimerade idag, har ångest osv. När dom mår dåligt så stänger dom in sig på rummet med mobilen och andra tekniska saker och deppar i mörkret. Att ta en prommenad i skogen finns ju lixom inte ängre? Man mår ju bra mycket bättre av att ta en promenad i skogen än att sitta och deppa på rummet. Tråkigt att dom flesta ungdommarna inte förstår det idag.
Idag ser man 7 åriga barn som sitter med varsin Iphone och då är det deras sätt att umgås. När min 10 åriga syrra gick i 3:an hade alla i hennes klass varsin Iphone. Hon har har 2 kompisar. 8 & 7 år som hade fått varsin Iphone 7. Grattis, där försvann deras barndom. Nu sitter dom med mobilen i handen tills livet tar slut, eller tills det kommer någon ny teknisk sak.
 
Kolla bara nu. Överallt sitter vuxna och barn med telofonerna fastklistrade i händerna. Hur ser samhället ut om 20 år undrar man ju då. Alltså om vi är så himla beroende av mobilerna nu 2017, hur är det då 2040?
Antagligen har vi skaffat oss som kan ge oss en ännu bekvämare och latare vardag.
 
Nej, mobilerna och alla sociala medier har tagit över våra liv punkt.
 
 Bildresultat för htc wildfire s
 
 
 
 
 
 
 
Selma Åhlström - selmaahlstrom - selmaahlstrom.blogg.se
2
Bella

Skönt med en mobilfri dag! Skulle nog dock inte klara det själv haha

Svar: Haha det är svårt att stå emot i början, men samtidigt är det väldigt avkopplande :)
Selma Åhlström

Valeria

Har också börjat slänga ifrån mig mobilen, brukade vara fastklistrad, checka snapchat och instagram varje minut. Bli jättedeprimerad när ingen snapat mig på hela dagen, men nu är det inte så längre. Skönt och ha en liten mp3 spelare med sig istället för mobilen. För jag lyssnar ju på musik för det mesta :)