1 - 31 Januari 2017


 

 

MONDAY

Va hemma från skolan idag, så jag passade på att plugga lite. Jag hinner inte plugga så mycket på vardagarna pga att jag har mycket att gör med min sport osv. Därför är ju helgerna min chans att jobba ikapp i skolan, men nu har det ju hänt lite tråkiga saker både förra och denna helgen som gjort att jag inte pluggat något på helgen heller. Men nu har jag dämpat ångesten lite iaf genom att ha pluggat ikapp dom flesta ämnerna. Så det känns bra.
 
Sen har jag och Lovisa städat och lagat mat, vet faktiskt inte. Vi kände väll för att överaska mamma och pappa, och glada blev dom. Det blev pastasallad och parma skinka till middag, så enkelt men gott.
 
Nu har jag duschat, tvätt ansiktet, smörjt in mig å allt och nu ligger jag i sägen med datorn.
 
Så en lugn dag. Känner mig typ som dom perfekta bloggarna nu, haha. Ni vet dom som vaknar 05:00, tar en springtur, hinner med ett hemmaspa varje morgon och bara tar ett äpple till frukost. Ni ska veta att mina dagar brukar vara bra mycket stökigare xd.
 
Ni får hade, puss♥
 
 
 
1

Min ridning update

 Ja just nu går det neråt för mig och Valle igen :(
 
Det började för förra veckan. Då gick det skit bra och jag red varje dag. Jag hoppade på för första gången efter vinterhoppvilan på Onsdagen och vi slog mitt höjdrekord och hoppade 70 cm. Valle hoppade över det som ingenting och han var ju lite taggad så han hoppade ganska stort över hindrerna.
 
Sen på Lördagen skulle jag hoppa för Cissi. Först stannade han på första hindret men jag fick tillslut över honom och kunde hoppa nästa, det kändes ändå bra på det andra hindret och han kändes lugn som att han lyssnade på mig. Då fick jag rida på volten så att han blev ite mer framme för skänkeln, han blev väldigt pig.

Direkt när jag red mot det första hindret så kände jag hur han verkligen stack iväg nästan, jag hade verkligen inget kontroll. Så jag började hålla om honom och det kändes bra. Men sen bara några språng kvar innan hindret så verkligen kutade han iväg, det var längesen han var så stark. Sen tvärnita han innan hindret så jag flög av. Jag tror att precis när han började dra iväg så blundade jag för jag minns bara att han blev skitstark och sen låg jag på andra sidan hindret. Jag hade jätteont i näsan och huvudet. Sen blödde jag i näsan och pannan.
 
När jag kom hem hade jag massa blåmärken, sår i pannan på näsan och lårkakor (det är typ som en större blödning än ett vanligt blåmärke)
 
Vi va på sjukhuset och där fick jag reda på att jag hade en hjärnskakning, stukad handled och ett sprucket näsben. Men nu mår jag bättre iaf. Men på måndagen veckan efter så hade Valle dragit av sig en sko..
Jag hade gjort en bra planering för hur Valle skulle motioneras två veckor framöver, men så rasade det. Hovslagaren kommer inte för än om två veckor och Valle haltar så jag kan inte rida honom. Det verkar som att alla hovlsagare har fullt upp nu för alla vi ringt till är upptagana flera veckor framöver. Så det enda valet jag ahr är väll att låta Valle ila i två veckor då, tappa alla sina muskler. Asså nej det går vekligen inte, jag har sån jäkla ångest och det känns som att han kommer vara helt förstörd om två veckor, sen kommer det säkert ta skit lång tid att rida igång honom också :(
 
Så nu är jag verkligen på lägsta humöret i ridningen..