Har en fråga till ER

cha chaa bloggäännn...haha nejdå.
 
Men hej på er. Hemma från stallet nu. Det blev ett chill pass i paddocken. Det var massa snö i paddocken och slask på hela vägen dit. Så det blev att leda Valle till paddocken, för säkerhetens skull.
 
Jag skrittade bara i paddocken och tränade på att jobba honom i skritt. Sen avslutade jag med att göra lite skänkelvikningar innan vi gick hem.

 
Men Valle var sjuukt lugn idag, mår han bra eller??? Han har varit supersnäll hela veckan, inte bråkat eller stökat alls, dutti pownie <33333
 
Men nu har jag en frågar till ER, Ni som läser!
 
Eftersom att jag aldrig har hyrt eller haft egen ponny på vintern så kan jag iingeeet om snösulor, broddar å sånt. Säger bara ja till allt som hovslagaren rekomenderar typ xd.
 
Därför frågar jag er nu:
 
* Jag snösulor på Valle, menas det med att han inte kan få snöstyltor då?
* Kan man ha broddar i hagen o så eller måste man ta av o sätta på varje gång man ska rida?
*Är det typ säkert att galopera i snön om man har broddar och snösulor?
 
Hoppas på att någon vänlig själ vill svara på dessa frågor nu, skulle betyda jättemycket!
 
 
 
Sötis Valle, glad att jag har honom <333
2
Ellen - tävlingsryttare

Ja supersöt!

Anonym

Snösulorna hjälper mot styltorna ja, har han det nu? Och fick han styltor under passet idag? Broddar kan du absolut ha i hagen, har det på alla hästar jag haft. Men ha i åtanke att om hästen går tillsammans med andra hästar i hagen och din häst sparkas, kan det bli stor skaderisk för dem andra hästarna i hagen. Sedan har ditt stall kanske regler med bara broddar fram eller liknande. Ja det är säkert att Gallopera i snön men tänk på att ta det lite lugnare i svängarna bara ;)

Svar: Tack så mycket! :)
Selma Åhlström