TAG - DIN HÄST

Vad heter din häst? Valle (Quintus Van Het Juxschot)

 

Har du en ponny eller häst? Ponnyyyyy

 

Hur länge har du ridit på/haft hästen? Jag har haft han sen den 9:e April 2016.

 

Är det din häst eller är du medryttare? Det är min egna häst

 

Hur gammal är hästen? 20 år, han är gammal gubbe.

 

Har din häst allt du önskar dig hos en häst? Nästan! Jag skulle önska att han inte drog ner huvudet så mycket. Annars är han min drömponny!

 

Har du ramlat av hästen nån gång? OH JA! Han kan va en riktig bitch ibland xD

 

Hur ofta rider du på hästen per vecka? 5 dagar i veckan. Han vilar en dag och en dag jobbar vi på marken.

 

Har din häst varit ridskolehäst etc? Japp  under en period innan jag köpte honom, men han passar absolut inte in där. 

 

Vad är det du och din häst har gjort tillsammans som du aldrig kommer att glömma? Ridlägret förra sommraren. Den 16 Augusti. Det kommer jag iaf aldrig glömma. Det var första gången jag red honom. När jag fattade galopp på honom för första gången var typ den härligaste känslan någonsin.

 

Brukar du göra olika frisyrer på hästen? Nä, Valle har sån tunn och tråkig man. Kan hända att jag gör knoppar eller flätor ibland, bara för skojs skull.

 

Vilka tillbehör har din häst mest av? Täcken eller benskydd tror jag. Han har onödigt många benskydd!

 

Står din häst i spilta eller box? Box såklart, gillar inte alls spilta!

 

Vad är det för ras? New forest

 

Hur stor är din häst? (Mankhöjd) 138,9 cm.

 

Vilken färg tycker du h*n passar bäst i? Blått är han sååå söt i!

 

Vad skulle du vilja döpa din häst till om den hade motsatta könet? Jag vet inte.. Stella, Mellody eller Saga är väldigt fint.

 

Hur många dagar är det kvar innan eran 1 års dag?  Det orkar jag inte räkna men tyop 9 månader kanske?

 

Hur mycket betyder h*n för dig?  Han betyder ALLT för mig!

 

beskriv din häst med 3 ord?  Busig, klurig, rolig

 

Vad tycker du din häst är bäst på? Han är väldigt välutbildad i både hoppning och dressyr.

 

Varför började du rida just denna hästen?  Jag red honom alltid på ridskolan. Vet inte varför, ridlärarna såg väl att jag verkligen gillade honom och att jag inte var rädd. Han slängde av och bråkade med många i min grupp men han gjorde aldrig något mot mig. Varför vet jag inte. Men desto mer jag red honom dest starkare blev vårat band. Så när han blev till salu så köpte vi honom av ridskolan. 

 

Hur stor i procent älskar du din häst från 1-100%?  90348905499758%

 

Hur länge skulle du vilja rida din häst? Tills döden skiljer oss åt. Men tyvär så är han ju gammal och jag är lång. Men jag kommer äga han tills han galloperar på dom gröna ängarna. När jag växer ur Valle så tar Lovisa över ridningen på honom. Så dom sista åren han har kvar så kommer han alltid ägas av familjen Åhlström.

 

Tror du att du skulle tröttna på att rida denna ponnyn?  Klart att jag kan tröttna ibland. Om det går riktigt dåligt på en träning så kan jag känna efteråt att jag är trött hans betende. Men det går oftast över ganska fort.

 

Om h*n inte fick heta det den heter nu, vad skulle h*n heta då? Hahah typ något som liknar hans nuvarande namn. Ville kanske? xD

 

Vad är det roligaste med din häst?  Han är en svår ponny, det är han. Men man lär sig så galet mycket på honom. Det tycker jag är väldigt roligt. Även att han kan så mycket. Han hoppar alla hinder jag styr på. Han kan mycket dressyr. Det är somsagt väldigt kul när det funkar och man känner att man är ett team med honom. Sen är det rätt skojjigt att han älskar bananer också xD

 

Hur bra ”relation” har du och din häst tillsammans?  Jag har ju inte haft honom så länge men på den korta tiden jag har haft honom så tycker jag att vi har kommit väldigt nära varandra. Vi hade dock ett band redan på ridskolan men det var inte alls lika stark då som det är nu. Jo jag skulle äga att vi har ett ganska starkt band mellan varandra. Det känns som att Valle litar på mig.
 
 
Quintus Van het Juxschot - selmaahlstrom
1
Linda

roligt att läsa :)

Svar: Tack va kul att du tyckte det!
Selma Åhlström